Vrijdag 7 juni vertrekt team De Waterlopers van Waterschap Rivierenland naar Hamburg om daar op zaterdag 8 juni aan de start van de Roparun te verschijnen. Ze lopen in drie dagen terug naar het eigen waterschapsgebied om op Tweede Pinksterdag in Rotterdam te finishen.

Door mee te doen aan de Roparun zetten de waterschapscollega’s zich in om geld op te halen voor mensen met kanker.  Het team doet mee onder de naam De Waterlopers (team 242).

Roparun door eigen gebied met feestelijke onthaal in Tiel

Op Tweede Pinksterdag komen de Waterlopers bij Rhenen de brug over en lopen dan een groot deel van de route door het eigen waterschapsgebied. De route loopt o.a. door de kernen Lienden, Tiel, Kerk-Avezaath, Geldermalsen, Deil, Leerdam, Nieuwland, Goudriaan, Ottoland, Molenaarsgraaf, Bleskensgraaf, Oud-Alblas en Alblasserdam. In Tiel is net als vorig jaar een feestelijke doorkomst gepland op Het Plein bij de Waterpoort. Tussen 05.30 en 13.00 uur lopen de teams door Tiel. Verschillende horecagelegenheden bieden een ontbijt op het terras aan. De opbrengst gaat naar het goede doel van de Roparun. Ook het waterschap staat op het Plein met een promotiecaravan om de deelnemers te supporten.

In actie voor mensen met kanker

Al maanden voor het sportieve Roparun-weekend zijn de Waterlopers naast het trainen en oefenen voor de estafetteloop druk met het organiseren van acties om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Roparun. Het team organiseerde o.a. verschillende verkoopacties onder de collega’s, een boot-camp en een benefietconcert.

Team 242 De Waterlopers volgen tijdens het Pinksterweekend kan via www.roparunlive.nl en via hun eigen social mediakanalen:  Facebook , Twitter en Instagram.  Op Tweede Pinksterdag is de Roparun live te volgen via RTV-Rijnmond.

Heeft u gevonden wat u zocht?