Home

Nieuws

  • Open Dag zaterdag 14 oktober: uniek kijkje op drie locaties

    Hoe versterk je een dijk? Hoe maak je rioolwater schoon? Hoe vang je een muskusrat? En hoe kan het dat Waterschap Rivierenland al 750 jaar bestaat? Op zaterdag 14 oktober is het allemaal te beleven bij de Open Dag van het waterschap in het hoofdkantoor in Tiel en op de zuiveringen in Sleeuwijk en Arnhem-Zuid.

  • Waterschap en De Tapir maken samen het schoolplein groen

    Een groen schoolplein heeft veel voordelen. Steeds meer scholen verruilen grijs voor groen. Waar het kan met subsidie van Waterschap Rivierenland. Sinds eind 2022 maakten al 19 scholen gebruik van de subsidieregeling ‘samenvergroenen’. Nu is het plein klaar van de school die als eerste met de subsidie aan de slag ging: De Tapir in Nijmegen.

  • Let op voor modder op de weg bij oogst

    Nu de oogst is gestart, kan modder op de weg zorgen voor onveilige situaties. In de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden roept Waterschap Rivierenland weggebruikers en boeren op om rekening met elkaar te houden.

750 jaar waterschap

In 2023 vieren we 750 jaar waterschap. 1273 startte graaf Floris V het eerste waterschapsbestuur in het rivierengebied. 750 jaar later staan we stil bij onze rijke ervaring en vooral hoe we die inzetten voor de toekomst. Lees meer over alle acties op de webpagina 750 jaar waterschap.

Oude kaart van het rivierengebied