Een team medewerkers van Waterschap Rivierenland (team 242 De Waterlopers) doet voor de tiende keer mee aan de Roparun. De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker.

Met de opbrengst worden diverse projecten ondersteund die het leven van mensen met kanker veraangenamen.

Zaterdag 4 juni 2022 vertrokken ruim 220 teams vanaf evenementenlocatie Vliegveld Twente. De Waterlopers zijn op zaterdag om 12.45 uur gestart en lopen route Noord. De finish is maandag 6 juni op de Coolsingel te Rotterdam.

Doneren kan nog steeds! Ga naar https://roparun.nl/nl/teams/alle-teams/#/teams/242. Wil je meer informatie over het evenement? Ga dan naar www.roparun.nl.

Groepsfoto De Waterlanders

Maandag 6 juni 16:00

De Waterlopers zijn gefinisht op de Coolsingel te Rotterdam Dit jaar was het een pittige editie met veel regen en wind. De sfeer bleef echter tot het einde goed. De deelnemers werden bij de finish opgevangen en verwelkomd door Mathieu Gremmen (heemraad en loco-dijkgraaf) en Jacob Knoops (directeur).

Waterlopers: alle collega's zijn trots op jullie!! Jullie hebben een topprestatie geleverd voor het goede doel.

De waterlopers worden ontvangen door Jacob Knoops, directeur (links) en Mathieu Gremmen, heemraad - loco-dijkgraaf (midden)
De waterlopers worden bij de finish ontvangen door Jacob Knoops, directeur (links) en Mathieu Gremmen, heemraad - loco-dijkgraaf (midden).
Groepsfoto de Waterlopers

Maandag 6 juni 08:00

De beruchte laatste loodjes. De finish in Rotterdam is in zicht! Het wordt zwaar voor de Waterlopers. Het waait op sommige plekken, de inspanning en slaapgebrek eisen hun tol maar de stemming zit er nog goed in. Collega's van het waterschap zorgen spontaan voor extra ondersteuning.

collega's komen spontaan helpen

Zondag 5 juni 21.00 uur

Na een droge ochtend werd het in de middag toch wel (erg) nat. 'Maar we zijn niet voor niets de Waterlopers!' Onderweg wordt het team nog steeds volop aangemoedigd. Ook een applaus voor de verzorging: de basiskampers. Locaties zoals de brandweerkazerne Vroomshoop stellen locaties ter beschikking. De basiskampers zorgen voor massage, eten en droge schoenen en kleren; overal wordt aan gedacht! We zijn bijna aangekomen in ons mooie rivierengebied en doen morgenochtend heel vroeg Tiel aan. Rotterdam is in zicht!

Zondag 5 juni 08.00 uur

De avond, eerste nacht en ochtend zitten erop! Dit leverde mooie plaatjes op zoals je onderstaand ziet. De Duitse grens werd op 7 km bereikt. Nu tijd om weer naar het 'zuiden' te gaan en richting Rotterdam te gaan.

Zaterdag 4 juni 20.30 uur

De avond valt, na een zonovergoten dag in Twente. Vannacht en morgen naar Drenthe en Groningen. Voor slapen en maaltijden vonden we onderdak in Emmen.

Zaterdag 4 juni 14.00 uur

Het team is gestart! Vanaf Vliegveld Twente werden de collega's uitgezwaaid door o.a. oud-sporter Nelly Cooman en oud-dijkgraaf Roelof Bleker (nu burgemeester Enschede).

Aan de start: oud-dijkgraaf Roelof Bleker, ondersteuner Eric Kuindersma en heermraad Marc Laeven.
Aan de start: Nelly Cooman, collega en handbike-kampioen Laura de Vaan en teamchef Martin Romein.

Zondagavond bereikt het team het rivierengebied, over de brug bij Rhenen. Maandagochtend vroeg vertrekt de Roparun uit Tiel, via de Linge en de Alblasserwaard richting Rotterdam. Hier komen ze langs.

 

Omgeving Ootmarsum.

Doneren kan nog steeds! Ga naar roparun.nl/nl/teams/alle-teams/#/teams/242. Wil je meer informatie over het evenement? Ga dan naar www.roparun.nl.