Privacystatement Waterschap Rivierenland

Wij respecteren de privacy van de gebruikers van onze site en andere online middelen. Persoonlijke informatie behandelen wij vertrouwelijk. Je krijgt altijd inzage in jouw gegevens als je daarom vraagt. En als jij wilt, verwijderen wij deze gegevens. Hieronder leggen wij uit welke gegevens wij van jou online krijgen. En hoe we daarmee omgaan:

Ons gebruik van verzamelde gegevens

Cookies

Onze website gebruikt cookies. Cookies zijn kleine bestanden die informatie kunnen opslaan op je computer, telefoon of tablet. Met functionele cookies zorgen we er voor dat de website goed en functioneel werkt. Met tracking cookies kan ook het surfgedrag gemeten en vastgelegd worden. Wanneer je onze website bezoekt laden we alleen maar functionele cookies en worden er geen persoonsgegevens opgeslagen.

Google Analytics

Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Wij hebben het "Data Processing Amendment" van Google getekend. Daarin staan strikte afspraken over wat zij mogen bijhouden. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten. Wij laten Google de IP-adressen anonimiseren. Hierdoor slaan wij geen persoonsgegevens op en is deze manier toegestaan zonder dat je toestemming hoeft te geven via een cookiemelder.

Wil je geen cookies ontvangen van onze site? Zet in de instellingen van je browser het accepteren van cookies uit. Onze website werkt dan net zo goed.

E-mail

Als je ons een e-mail stuurt, moeten we deze in bepaalde gevallen bewaren. Bijvoorbeeld als een e-mail hoort bij een zaak waarvoor een wettelijke bewaartermijn geldt. Ook kunnen we je e-mailcorrespondentie en persoonsgegevens bewaren om indien nodig later contact met je te kunnen opnemen. In alle andere gevallen worden persoonsgegevens verwijderd na afhandeling. Persoonsgegevens worden alleen gebruikt waarvoor ze bedoeld zijn.

Persoonsgegevens worden niet opgeslagen in ons contentmanagementsysteem (het systeem waarmee we inhoud op de website beheren). Onze leverancier voor e-formulieren verwerkt persoonsgegevens conform bepalingen in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).  

Nieuwsbrieven

Wij sturen je geen digitale nieuwsbrieven als je er niet om hebt gevraagd. Ben je wel van mening dat je ongevraagd een digitale nieuwsbrief hebt gekregen? Laat het ons weten. Al onze nieuwsbrieven hebben de mogelijkheid om je direct af te melden.

Sociale media

Wij gaan na wat er over ons wordt gezegd op sociale media (Twitter, Facebook, fora, nieuwssites, enzovoorts). Hierdoor weten we beter wat burgers en bedrijven van ons willen. En kunnen we beter vragen beantwoorden. Met de leverancier van ons sociale media monitoringssysteem hebben wij een verwerkersovereenkomst gesloten.

Vacatures

Solliciteer je op een vacature? Dan vragen wij je om enkele persoonsgegevens. Die hebben we nodig om jouw sollicitatie in behandeling te nemen. Lees onze privacyverklaring voor sollicitanten.

Vergunningen en meldingen

Vraag je een vergunning aan of doe je een melding in het kader van werkzaamheden bij watergangen, waterkeringen en wegen in het beheer van het waterschap? Dan hebben we enkele persoonsgegevens van je nodig, zie privacyverklaring meldingen en vergunningaanvragen.

Inzage, wijzigen en verwijderen van uw gegevens

Als je vragen hebt of wil weten welke persoonsgegevens wij van je hebben, kun je altijd contact met ons opnemen. Zie de contactgegevens hieronder.

Je hebt de volgende rechten:

  • uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen.
  • inzage in de precieze persoonsgegevens die we van je hebben.
  • het laten corrigeren van fouten in de persoonsgegevens.
  • het laten verwijderen van persoonsgegevens waarvoor geen bewaarplicht geldt.
  • het intrekken van toestemming.
  • bezwaar maken tegen een bepaald gebruik

Wij kunnen je vragen je te legitimeren bij het indienen van een dergelijk verzoek. Dit doen we om te voorkomen dat je gegevens bij een verkeerde persoon terecht komen of dat we de verkeerde gegevens verwijderen of corrigeren.

Klachten

Heb je een klacht over het verwerken van je persoonsgegevens? Wij stellen het op prijs als je dan contact met ons opneemt. Zo leren wij van eventuele fouten.

Contactgegevens verwerkingsverantwoordelijke

Waterschap Rivierenland
College van dijkgraaf en heemraden
De Blomboogerd 1
4003 BX Tiel
info@wsrl.nl
(0344) 64 90 90

Contactgegevens functionaris voor gegevensbescherming

privacy@wsrl.nl
Postbus 599
4000 AN TIEL

Het staat je uiteraard vrij om contact op te nemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.