De aannemer denkt mee bij oplossen probleem

Bij innovatief aanbesteden wordt op hoofdlijnen beschreven, waar het eindresultaat aan moet voldoen. Door de aannemer al vroeg er bij te halen, krijgt hij de ruimte om met nieuwe ideeën en oplossingen te komen, waardoor we veel tijd en geld kunnen besparen en vaak ook een beter eindresultaat.
Samen met de aannemer op zoek naar een oplossing

Hoe het werkt

Het waterschap besteedt heel veel werk uit aan aannemers, bijvoorbeeld het versterken van een rivierdijk of  het aanleggen van een zuiveringsinstallatie. Zo'n opdracht (vraag) zetten we op de markt. Dit noemen we een aanbesteding. Hierop kunnen aannemers reageren met een voorstel De aannemer met het beste aanbod krijgt de opdracht.

We passen verschillende vormen van aanbesteden toe, afhankelijk van de situatie. Soms is er bijvoorbeeld maar één partij met een hele passende oplossing. Soms vragen we  verschillende aannemers naar hun voorstellen via een dialoog.

Vroeger beschreven we heel gedetailleerd hoe het werk er uit moest zien. Maar in de praktijk pakte het toch vaak anders uit en kregen we meestal een traditionele oplossing voor het vraagstuk. Dit is bij de nieuwe aanbestedingsvormen gelukkig niet meer nodig.

Waar toegepast

Waterontspanner

Diefdijk