Het (natte) herfstweer in combinatie met de oogsttijd kan in de regio Alblasserwaard gladde wegen opleveren. In sommige gevallen kan modder op de weg verkeersonveilige situaties veroorzaken. Deze gevaarlijk situaties wil Waterschap Rivierenland en de regio Alblasserwaard voorkomen. Om weggebruikers alert te maken, kunnen gemeenten en bedrijven het door ROV-ZH ontwikkelde Modder op weg campagnemateriaal opvragen, zoals posters en reflecterende stickers voor op de voertuigen.

Modder op de weg kan een gevaarlijke situatie veroorzaken, zeker als het gaat regenen. Door regen kan de weg namelijk spiegelglad worden, met kans op slipgevaar. Ziet u modder op de weg liggen of ziet u een modderbord langs de weg staan, neem dan alvast gas terug. Afremmen kan, maar alleen als de modder ver weg is. Rijdt u al over de modder, ga dan niet remmen en laat het gas los.Trap eventueel de koppeling in en stuur rustig. Laat de auto rustig uitrollen. Bent u op de fiets of op de scooter? Stap af en loopt een stukje tot de weg moddervrij is.

Boeren en loonwerkers zijn zelf verantwoordelijk voor het schoonhouden van de weg. Binnenkort krijgen ze hierover ook een brief van het waterschap. Als ze modder achterlaten bij hun werkzaamheden, zetten ze een modderbord langs de weg. Daarnaast zorgen zij er tijdig voor dat de weg weer schoon is.

Maak een punt van nul

Waterschap Rivierenland, Gorinchem en Molenlanden werken in de regio Alblasserwaard aan een verkeersveilige regio. Met de aanpak Maak een punt van nul van Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland wil de regio zich hard maken voor nul verkeersslachtoffers.

Meer informatie over modder op de weg