Veelgestelde vragen

De vraagbaak bevat antwoorden op veelgestelde vragen aan het waterschap. De lijst zal regelmatig worden uitgebreid met nieuwe vragen. Komt uw vraag niet in de lijst voor, neem dan per e-mail contact op met het waterschap via info@wsrl.nl. U krijgt dan spoedig antwoord.

Zoek in veelgestelde vragen

Resultaten 6 - 10 van 21
Hoe staat het met de plannen voor een belevingsruimte in het JU Smitgemaal?  

De plannen voor de belevingsruimte zijn ook afhankelijk van de resultaten van de IVAV-studie. Op welke wijze het ingevuld wordt, wordt het komende jaar onderzocht.

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om een belevingsruimte te maken?  

Het gemaal op deze markante locatie bij de molens van het werelderfgoed is uniek en wekt altijd veel belangstelling door de enorme vijzels. In het bestuursakkoord 2015 is de ambitie opgenomen om de zichtbaarheid van het waterschap en het waterbewustzijn te vergroten. Deze locatie kan hierbij een belangrijke bijdrage leveren aan het behalen van deze doelstellingen. De belevingsruimte zal ook door de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk (SWEK) gebruikt gaan worden. Het is een aanvulling op het programma van de SWEK dat zich richt op de historie van Kinderdijk. De belevingsruimte vertelt het verhaal van modern en toekomstig waterbeheer en vormt een mooie aanvulling hierop.

Is het straks toegankelijk voor iedereen?  

Ja. Maar bezoekers moeten eerst een toegangskaartje kopen bij het SWEK, Stichting WereldErfgoed Kinderdijk. Vervolgens kan men alleen met een groep naar binnen. Een groep zal zo’n 20-25 minuten binnen zijn om rond te kijken.

De ontvangstruimte is niet toegankelijk voor toeristen. Deze ruimte zal het waterschap gaan gebruiken om relaties uit te nodigen.

Bezoekers van Kinderdijk zijn vooral internationaal. Is dat wel de juiste doelgroep voor het vergroten van het waterbewustzijn?  

Het waterschap wil vooral het waterbewustzijn onder Nederlanders vergroten. Dat is de belangrijkste doelgroep. Zo’n 35% van de bezoekers van Kinderdijk komt uit Nederland. Dat ook internationale bezoekers meer leren over duurzaam waterbeheer is een mooie bijkomstigheid.

Waarom mag de SWEK geld verdienen aan de belevingsruimte die van belastinggeld is betaald?  

Voor de belevingsruimte zal geen extra entreegeld gevraagd worden.  De SWEK mag het alleen gebruiken om groepen rond te leiden aan mensen die al een kaartje gekocht hebben. De SWEK gaat geen geld verdienen aan de belevingsruimte.