Veelgestelde vragen

De vraagbaak bevat antwoorden op veelgestelde vragen aan het waterschap. De lijst zal regelmatig worden uitgebreid met nieuwe vragen. Komt uw vraag niet in de lijst voor, neem dan per e-mail contact op met het waterschap via info@wsrl.nl. U krijgt dan spoedig antwoord.

Zoek in veelgestelde vragen

Resultaten 1 - 2 van 2
Welke effecten hebben het verplaatsen van Poldergemaal Blokland en het afsluitmiddel in de Graafstroom op de waterkwaliteit van de Graafstroom?  

De effecten door het afsluitmiddel en het verplaatsen van Poldergemaal Blokland op de waterkwaliteit in de Graafstroom zijn onderdeel van het onderzoek. Resultaten zijn nog niet beschikbaar.

Hoe wordt het afsluitmiddel in de Graafstroom ingezet?  

De boezem blijft zoals deze is, maar we gaan een afsluitmiddel plaatsen dat onder dagelijkse omstandigheden open staat maar bij hoogwater dichtgezet kan worden. Op die manier blijft het waterpeil in de Graafstroom op hetzelfde peil als het dagelijkse peil. Met dit afsluitmiddel reduceren we de kadeverbetering aanzienlijk. Over de aard van de constructie is nog geen besluit genomen. Daarom ook deze verkenning. Vragen zoals waar moeten we aan voldoen en waar moeten we rekening mee houden, worden meegenomen in het onderzoek.