Veelgestelde vragen

De vraagbaak bevat antwoorden op veelgestelde vragen aan het waterschap. De lijst zal regelmatig worden uitgebreid met nieuwe vragen. Komt uw vraag niet in de lijst voor, neem dan per e-mail contact op met het waterschap via info@wsrl.nl. U krijgt dan spoedig antwoord.

Zoek in veelgestelde vragen

Resultaten 46 - 50 van 79
Ik weet niet waar het aangegeven perceel ligt, hoe kom ik hier achter?  

 

De locatie van het perceel is aangegeven op de situatieschets die bij de brief is gevoegd. Een perceel of een watergang is ook te vinden op de Legger via een interactieve kaart die u op onze website kunt inzien. Via deze kaart kunt u inzoomen naar uw perceel of watergang. U kunt ook zoeken op adres of postcode. Klik op een watergang of icoon voor meer informatie. Aan de rechterkant vindt u het menu Legenda. Heeft u nog vragen dan kunt u contact opnemen met het schouwteam via telefoonnummer 0344-649609 of per e-mail: schouw@wsrl.nl.

 

Moet ik in november nog eens maaien?  

In november vindt onze reguliere schouw watergangen plaats. In deze uitzonderlijke situatie van extreme droogte verzoeken we u met klem om nu al sloten te maaien.

De schouw is toch pas in november?  

In deze uitzonderlijke situatie van extreme droogte verzoeken we u met klem om nu al sloten te maaien. Het is geen schouw, wel een verzoek met klem. U helpt om het beschikbare water zo goed mogelijk te verdelen over de gebruikers, uw buren.

Ik mag al niet beregenen en nou moet ik ook al maaien?  

Het is een uitzonderlijke situatie van extreme droogte. We doen al het mogelijke om water in het gebied te krijgen en te houden, we verdelen het beschikbare water zo goed mogelijk. Het beregeningsverbod helpt daarbij. U kunt helpen door te maaien.

Wat als ik dicht bij de oever gewas heb staan, waar ik niet doorheen wil rijden om te maaien?  

Maaien is altijd maatwerk, overleg met uw buren wat wel kan. Ons verzoek is met klem om wel te maaien vanwege de extreme droogte. Het blijft uw eigen verantwoordelijkheid om B- en C- watergangen te onderhouden.