Als waterschap dragen we de zorg voor veilige dijken en voor schoon en voldoende water in sloten en weteringen. Daarnaast hebben we de ambitie om in 2030 energieneutraal te zijn. Een mooie stap daarin is Energiefabriek West (Sleeuwijk). Eind 2020 zijn we van start gegaan.

Wij willen energieneutraal ondernemen

Als waterschap hebben we de ambitie om in 2030 energieneutraal te ondernemen. Daarom besparen we energie waar dat kan en wekken we duurzame energie op door de aanleg van zonneparken en het omzetten van slib uit afvalwater naar biogas. Dit gebeurt nu onder andere op onze zuivering in Sleeuwijk bij Energiefabriek West.
 

Mooi resultaat door goede samenwerking

Dankzij de samenwerking met Gemeente Altena en aannemer Pannekoek GWW wordt uit de wijde omgeving van Sleeuwijk slib gewonnen uit rioolwater en omgezet in groen gas. Heemraad Henk van ’t Pad en wethouder Roland van Vught zijn heel blij met deze ontwikkeling. Kijk wat zij te zeggen hebben. Directeur van Pannekoek GWW Wouter van Ee geeft u een blik in Energiefabriek West. Bekijk ‘Van slib naar gas. Dat geeft energie!’