Heb je altijd al meer willen weten over wat het waterschap doet, hoe het bestuurlijk is georganiseerd en wat jij hierin kunt betekenen? Misschien zie je een rol voor jezelf weggelegd in ons algemeen bestuur? Schuif dan op 12 januari 2022 aan bij onze digitale informatieavond over de (gratis) cursus Actief voor het Waterschap.

Informatie in aanloop naar de waterschapsverkiezingen in 2023

Waterschap Rivierenland zorgt voor voldoende en schoon oppervlaktewater en veilige dijken in het rivierengebied. Het algemeen bestuur van het waterschap controleert en kijkt of dit op een juiste manier gebeurt. Dit is belangrijk werk. In aanloop naar de waterschapsverkiezingen in maart 2023 gaan we op zoek naar kandidaat-bestuursleden. Daarvoor organiseren we een cursus. Tijdens de informatieavond op 12 januari 2022 vertellen we je graag over deze cursus. Ook vertellen leden van het (algemeen) bestuur je alles over het waterschap en het werk van bestuurders.

Meld je je aan?

Aanmelden kan via waterschapsverkiezingen@wsrl.nl o.v.v. informatieavond.

Aanvullende informatie:

  • Datum: 12 januari 2022
  • Tijd: 19.30-21.00 uur
  • Locatie: Digitaal via Zoom. Gegevens volgen na aanmelding.

De cursus zelf start in februari

De cursus zelf bestaat uit drie bijeenkomsten en het bijwonen van een vergadering van het algemeen bestuur. De bijeenkomsten zijn gepland op 3, 10 en 17 februari in de avond. Het bijwonen van een vergadering van het algemeen bestuur kan aansluitend op 18 februari in de middag.

De cursus Actief voor het waterschap wordt gegeven door ProDemos, Huis voor de democratie en rechtstaat.