Een XXL insectenhotel biedt voortaan plek aan insecten bij Waterschap Rivierenland. Vandaag onthulden de trotse bouwers van ’s Heerenloo hun werk aan de muur van het hoofdkantoor in Tiel.

Het insectenhotel werd gebouwd in de timmerwerkplaats van locatie Batouwe in Tiel(externe link). In deze dagbesteding werken mensen met een verstandelijke beperking aan vaardigheden die mogelijk leiden naar de arbeidsmarkt.

Het insectenhotel aan de muur in Tiel.

“Dankzij jullie hebben insecten nu ook bij ons een plek om thuis te komen”, zegt heemraad Henk van ’t Pad van het waterschap. “Als waterschap beheren we veel dijken, sloten en terreinen. Daar geven we graag ruimte aan de rijkdom in de natuur.” De afgelopen jaren groeide de aandacht voor ecologie en biodiversiteit snel, ook in inrichting en beheer van het landschap. Bloemrijke dijken, vispassages en nieuwe natte natuur. Ook het terrein in Tiel kreeg een impuls: in 2020 kwamen er struiken, fruitbomen en planten die in trek zijn bij insecten.

Het Tielse bouwbedrijf Vree en Sliepen(externe link) verzorgde de plaatsing van het insectenhotel, dat ruim honderd kilo weegt.

De bouwers van 's Heerenloo geven tekst en uitleg over hun werk.