Bij werkzaamheden is een rioolpersleiding in Arnhem-Zuid ter hoogte van de Helenastraat en de Metamorfosenallee geraakt. Dit heeft gevolgen voor de aanvoer van rioolwater naar de zuivering in Arnhem-Zuid. De reparatie van de breuk is nu gaande. Naar verwachting zijn de herstelwerkzaamheden voor middernacht afgerond.

De rioolgemalen Heteren, Driel, Oosterhout, Ressen/Waalsprong, Elst, Huissen Karststraat, Bemmel en Huissen Rietbaan zijn vanwege de breuk stilgezet. Op dit moment wordt waar dat mogelijk is het rioolwater vanuit de gemalen per vrachtwagen afgevoerd naar het gemaal Angeren en de zuiveringen in Arnhem-Zuid en Gendt. Dit zorgt voor extra rijbewegingen en wat geluidsoverlast in de buurt van de gemalen en de zuiveringen.

Afgedamd

De gemalen Bemmel en Ressen/Waalsprong zaten in de loop van de avond vol. Hierdoor liep het rioolwater voor een zeer korte tijd over in de omliggende sloten. Beide sloten zijn afgedamd. Hierdoor verspreid het rioolwater niet verder. Het waterschap pompt dit water af en blijft deze sloten controleren.

De sloten in de buurt van de andere rioolgemalen houdt het waterschap ook nauwlettend in de gaten.

Breuk