Bij werkzaamheden is een persleiding bij de rioolwaterzuivering in Eck en Wiel lek geraakt. De vervuiling is opgevangen, reparatie van de breuk is nu gaande. De straat Kniphoek is deels afgezet.Bij werkzaamheden is een persleiding bij de rioolwaterzuivering in Eck en Wiel lek geraakt. De vervuiling is opgevangen, de breuk wordt vandaag hersteld. De straat Kniphoek is deels afgezet.

Bij de zuivering is een sloot afgedamd, om vervuiling te voorkomen. De persleiding wordt nu gerepareerd. Daartoe is de Kniphoek afgezet vanaf de Veerweg tot aan de oprit van de zuivering. Bestemmingsverkeer kan de Kniphoek bereiken vanaf de Rijnstraat.

De afzetting aan de Kniphoek in Eck en Wiel.

De rioolwaterzuivering is tijdelijk buiten gebruik, net als rioolgemalen in Eck en Wiel, Ingen, Maurik en Rijswijk. Bij de rioolgemalen in Eck en Wiel en in Ingen leidt dit tot overstort in sloten. Dankzij de regen is dit zo verdund dat er geen overlast ontstaat, het waterschap monitort de waterkwaliteit.

Rioolwater wordt tijdelijk met tankwagens vervoerd vanuit Rijswijk, Maurik, Ingen en Eck en Wiel naar de rioolzuivering in Lienden.

 

Meer weten over onze rioolwaterzuiveringen? Lees hier verder.