Pilot met elektrische quad bij muskusrattenbeheer

12 juni 2017 De eerste 100% elektrische quad van Waterschap Rivierenland is in gebruik bij de afdeling Muskusrattenbeheer. Met een pilot willen we ontdekken of deze vorm van duurzaam vervoer past bij ons werk.

Muskusrattenbestrijders maken al langer gebruik van quads, kleine en wendbare voertuigen om in het buitengebied te werken. Maandagochtend de eerste volledig elektrische quad afgeleverd bij het hoofdkantoor in Tiel. De pilot moet duidelijk maken of en hoe de elektrische quad past bij ons werk. De quad is op te laden met 220 volt en kan met volle accu's een werkdag onafgebroken rijden. De elektrische quad is inzetbaar in het gehele werkgebied van de Muskusrattenbestrijding, in vier waterschappen langs de grote rivieren.

Waterschap Rivierenland wil dat al het zakelijk vervoer door medewerkers in 2030 niet meer gebeurt met fossiele brandstoffen. Elektriciteit is één van de vervangende brandstoffen. De sleutel voor duurzame mobiliteit ligt volgens secretaris-directeur Kees Vonk bij de medewerker zelf: "Wij proberen de randvoorwaarden zo gunstig mogelijk te maken voor de medewerker om niet in een vervuilende auto te stappen, zoals grotere fietsenstalling, of het aanbieden van elektrisch vervoer."

 

Eind vorig jaar ontving Waterschap Rivierenland de Lean and Green Personal Mobility Star, omdat de medewerkers sinds 2012 de doelstelling van 20% CO2-reductie hebben gerealiseerd.