Waterschap trots op team De Waterlopers

9 juni 2017 Afgelopen Pinksterweekend heeft team 242 de Waterlopers van Waterschap Rivierenland voor de zevende keer meegedaan aan de Roparun, een estaffetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Team 242 is gestart in Hamburg om vervolgens na 570 kilometer hardlopen te finishen op de Coolsingel. Team de Waterlopers kijkt terug op een succesvolle Roparun.

Een groot deel van de Roparun-route vanuit Hamburg liep door het eigen waterschapsgebied. Bij de brug van Rhenen kwamen de lopers het gebied van Waterschap Rivierenland binnen. Vervolgens liep de route door het waterschapsgebied via de kernen Lienden, Zoelen, Buren, Buurmalsen, Tricht, Beesd, Rhenoy, Leerdam, Meerkerk, Noordeloos, Goudriaan, Ottoland, Molenaarsgraaf, Bleskensgraaf, Oud-Alblas en Alblasserdam, waar het gebied weer werd verlaten.

 

Bij een wisselplaats in Meerkerk had het waterschap een Meet & Greet- punt gecreëerd. Familie, collega's, bekenden en supporters konden daar de Waterlopers ontmoeten en een hart onder de riem steken voor de laatste kilometers richting de finish. “Dat  steuntje in de rug is belangrijk”, beamen de teamleden. "Na kilometers lopen, fietsen of ondersteunen zit je er best wel een beetje doorheen en kun je die support goed gebruiken". Veel collega’s van het waterschap en bekenden van de teamleden stonden ook langs de route. Sommigen liepen of fietsten zelfs een stukje mee. De ontmoeting in Meerkerk was voor de Waterlopers heel bijzonder. Team 242 de Waterlopers bedankt iedereen voor hun support langs de route of via Social media.

In actie voor mensen met kanker

Om zoveel mogelijk geld op te halen voor de  goede doelen die de Stichting Roparun ondersteunt, organiseerde het team voorafgaand aan de Roparun verschillende acties, zoals diverse verkoopacties, veilingen, een “Leven-is-Leuk”-sponsorloop, een Yoga-workshop en een benefietconcert. Deze acties hebben samen met de Roparun-lotenverkoop en de sponsoring van de teamleden een bedrag bijeen gebracht dat de € 10.000,00 ruim gaat passeren.

 

Team 242 is bij de start door de organisatie van de Roparun “uitgelicht”. In het artikel 'Team uitgelicht' op de website van de Stichting Roparun is mooi verwoord waar de Roparun voor staat. https://www.roparun.nl/2017/06/05/vervolg-op-team-242-uitgelicht-waterlopers/