Doe mee met de EUREKA!thon

20 juli 2017 Op vrijdag 22 en zaterdag 23 september 2017 organiseert Waterschap Rivierenland samen met Stichting Van Akker naar Bos de EUREKA!thon. Dit is een tweedaagse marathon waarin je brainstormt over nieuwe concepten om waterbeheer en natuurlijke landbouw met elkaar te combineren. Iedereen die hiervoor belangstelling heeft is welkom!

In teams ga je 36 uur lang werken aan een innovatief ontwerp of concept dat je uiteindelijk op zaterdagavond presenteert. Tussen de bedrijven door worden verschillende workshops over natuurlijke landbouw, samenwerken, ontwerpen, etc. aangeboden. Je hebt de mogelijkheid je hierdoor te laten inspireren en het geleerde mee te nemen in  je eigen concept.

Aan het einde van de tweedaagse geef je met je team een presentatie aan een jury. Zij beoordeelt welk concept het meest innovatief en haalbaar is.  Het winnende team krijgt de kans om het concept na de EUREKA!thon verder uit te werken en uiteindelijk te presenteren aan het bestuur van het Waterschap Rivierenland.  

Voor wie is het bedoeld?

Deze EUREKA!thon wordt georganiseerd voor alle geïnteresseerden in het onderwerp. Dit kunnen bijvoorbeeld afgestudeerden, studenten, potentiële natuurboeren, kleine, onderscheidende adviesbureaus en wetenschappers zijn, maar ook bewoners uit het gebied die samen met een ontwerp aan de slag willen.

We verwachten van deelnemers een enthousiaste houding en een open mind.

Wat wordt er voor je geregeld?

  • Je kunt je matje en slaapzak meenemen om te blijven slapen; na het avondprogramma zijn er drankjes en hapjes en kunnen we nog lekker naborrelen over alle ideeën. Je mag natuurlijk ook ergens anders slapen.
  • Lunch en avondeten op vrijdag, ontbijt, lunch en een heerlijke BBQ op zaterdag.
  • Workshops die je ook buiten dit evenement kunt toepassen.

Praktisch

De EUREKA!thon vindt plaats op het hoofdkantoor van Waterschap Rivierenland, Blomboogerd 1 in Tiel van vrijdag 22 september 09:30 uur tot en met zaterdag 23 september 20:30 uur.

We vragen een kleine vergoeding voor deelname voor het verzorgen van de catering; €30 per persoon. Aan studenten vragen we hetzelfde bedrag, zij kunnen echter na deelname het bedrag retour krijgen.

Wil jij meedoen?

Je kunt je inschrijven als individu of als team. Teams bestaan uit maximaal 5 personen. Er worden teams gevormd uit de individuele inschrijvingen en in overleg kunnen kleinere ingeschreven teams worden aangevuld. Daarom vragen we je bij de inschrijving aan te geven wat je expertisevelden zijn, zodat we creatieve combinaties kunnen maken. Er nemen in totaal maximaal  50 personen aan de EUREKA!thon deel.

Schrijf je in!