EQA-box wint waterinnovatieprijs

27 november 2017 Het project EQA-box Plug and Play heeft tijdens de Innovatiedag Waterschappen de waterinnovatieprijs gewonnen in de categorie Energie en Waterschappen. Waterschap Rivierenland heeft deze prijs gewonnen samen met EQA-projects, Hogeschool Rotterdam, Van Hall Larenstein, TU Delft en Waterschap Aa en Maas.

Over EAQ-box Plug and Play

We zitten midden in een energietransitie: de vraag naar energie zal door de bevolkingsgroei enorm toenemen en tegelijkertijd moeten we de CO2-uitstoot reduceren. Met meer dan 40.000 locaties en werken waar vallend water aanwezig is, bezitten de waterschappen een enorme energiepotentie.

Daarom heeft EQA-Projects, samen met studenten van Hogeschool Rotterdam, Van Hall Larenstein, Waterschap Rivierenland en sinds kort ook de TU Delft, een waterkrachtinstallatie ontwikkeld die eenvoudig overal te plaatsen is. Het is een ‘plug & play’ en gestandaardiseerd product dat de plastic soep als grondstof gebruikt. Visveiligheid ligt ten grondslag aan het ontwerp.

De EQA-Box is samen met water- en peilbeheerders ontwikkeld, zodat de installatie nooit een obstakel in de watergang is of het afvoerdebiet beperkt. De installatie is eenvoudig binnen een dag te plaatsen bij een stuw, rioolwaterzuiveringsinstallatie, gemaal, in- en uitlaatkokers en spuisluizen.

Meer weten over de prijs? Klik hier.