Fruitbomen geplant op de Tielse school tegen wateroverlast

29 november 2017 Op de Prins Mauritsschool in Tiel hebben leerlingen samen met heemraad Mathieu Gremmen fruitbomen geplant. Net als 13 andere basisscholen in Tiel doet de Maurtisschool mee aan het project fruitbomen op schoolpleinen. Dit project is een initiatief van de raadswerkgroep Wonderschoon Wonen. Waterschap Rivierenland werkt ook mee aan dit project.
Heemraad Mathieu Gremmen plaatst samen met leerlingen van de Prins Mauritsschool fruitbomen.

Stenen eruit – groen erin

Waar fruitbomen staan, kunnen geen stenen liggen. Het weghalen van stenen uit het schoolplein om fruitbomen te planten past heel goed in Operatie Steenbreek, waarin gemeente en Waterschap Rivierenland samenwerken. Met Operatie Steenbreek willen de gemeente Tiel en het waterschap bereiken dat er meer groen in de stad komt. De stad wordt dan niet alleen groener, maar ook aangenamer omdat bomen in de zomer voor verkoeling zorgen. En minder stenen en tegels zorgen dat regenwater rechtstreeks in de grond kan wegstromen en niet naar het riool. Dat helpt om wateroverlast te voorkomen. Ook inwoners kunnen daaraan meehelpen. Op www.hohohoosbui.nl staan tips en suggesties.