WSRL genomineerd als Best bestuurde decentrale overheid 2018

8 januari 2019 Waterschap Rivierenland is een van de vijf genomineerden voor de titel Best bestuurde decentrale overheid 2018. Stemmen kan tot 13 januari.

Binnenlands Bestuur maakt ieder jaar de Beste Lokale Bestuurder van het jaar bekend. Daarnaast wordt ook de Best Bestuurde Decentrale Overheid uitgeroepen. Uit 1000 kandidaten werd door bureau Necker van Naem voor elke titel een top vijf samengesteld. Dit jaar staan maar liefst drie waterschappen in de top vijf: Waterschap Vallei en Veluwe, Waterschap Rijn en IJssel en Waterschap Rivierenland. Ons waterschap krijgt de volgende motivering:

"Waterschap Rivierenland is één van maar liefst drie waterschappen in de top 5 en zorgt voor schoon, voldoende water en veilige dijken in (delen van) de provincies Zuid-Holland, Gelderland, Noord-Brabant en Utrecht. De wijze waarop de dijkversterkingen zijn aangepakt wordt genoemd als een positief voorbeeld. Maar ook het feit dat het waterschap actief innoveert en daarbij bovendien inwoners, bedrijven en organisatie betrekt, is een belangrijke reden voor deze nominatie. De gezamenlijkheid in het vormgeven van innovatieve projecten is een groot pluspunt van dit waterschap".

Klik hier om te stemmen, dit kan tot 13 januari.