Dijkdoorgangen Tiel vlot gesloten en weer open

11 april 2019 Op woensdagavond 10 april sloot Waterschap Rivierenland doorgangen in de Waaldijk in de binnenstad van Tiel: onder andere obij de Waterpoort en bij Bellevue. Het sluiten van deze coupures was een oefening. Het zonnige weer leverde mooie beelden op.
De coupure bij Bellevue sloot de doorgaande weg af (klik voor meer foto's).
De drie coupures in de Tielse binnenstad.
Coupure Bellevue bij Zinder.
Coupure Bellevue, met het zangfietspad.
De Waterpoort naar de binnenstad.
De Tielse binnenstad, veilig achter de Waterpoort.
De coupure voor het fietspad bij Zinder.
De coupure bij Zinder vanuit de lucht.

Voor de veiligheid is het belangrijk dat de dijken goed op orde zijn. Net als doorgangen voor verkeer (coupures). Het waterschap oefent regelmatig of de opbouw van coupures goed gaat. En kijkt of  alle materialen nog goed zijn. Het verkeer werd omgeleid. 

Middeleeuwse stadswal

De Waaldijk beschermt Tiel en de Tielerwaard tegen hoogwater op de rivier. Bij de middeleeuwse stadswal van Tiel zijn drie doorgangen in de dijk: de historische Waterpoort, het fietspad naar cultuurcentrum Zinder en de doorgang naast Bellevue (‘3 Zussen’). De coupures zijn van de gemeente. AVRI sloot de coupures onder toezicht van het waterschap.

#tothier

Woon je in het rivierengebied? Dan beschermen de dijken je tegen een overstroming. Als ze dat niet deden, tot waar staat het water dan in jouw huiskamer? Ervaar het zelf, download de app en deel het met vrienden en familie! www.tothier.nu #tothier