Zo’n 25 medewerkers van Waterschap Rivierenland vertrekken vanmiddag vanuit Tiel naar de start van de Roparun 2023, van Enschede naar Rotterdam. Dit Pinksterweekend legt Team 242 De Waterlopers te voet of per fiets 550 kilometer af, deels door het rivierengebied.

De Roparun is een estafette waarmee geld wordt opgehaald voor mensen met kanker. De Roparun steunt instellingen, goede doelen of projecten die de missie ondersteunen: “leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.”

Doneren kan via Team 242 De Waterlopers(externe link) of rechtstreeks aan de Stichting Roparun(externe link).

Maandag door rivierenland

Vandaag om 15.00 uur vertrekt Team 242 De Waterlopers van het hoofdkantoor van Waterschap Rivierenland in Tiel. Het team legt Route Noord(externe link) af. Na de start op Vliegveld Twente voert de route eerst door Drenthe, de Achterhoek en over de Veluwe. Op zondagavond steken de deelnemers de Rijnbrug bij Rhenen over naar de Betuwe, het team overnacht in het hoofdkantoor van het waterschap in Tiel. Maandag begint met de doorkomst in de binnenstad van Tiel, waarna de route via de Linge, Vijfheerenlanden en de Alblasserwaard leidt naar Rotterdam. De finish is op de Coolsingel.

Volg team 242 De Waterlopers via Twitter en Facebook van Waterschap Rivierenland.