Wereldvismigratiedag is op 21 mei 2022. Tijdens deze dag willen we mensen inspireren en enthousiasmeren over vismigratie. Dat gebeurt op talloze plekken van Nieuw-Zeeland tot Hawaii, van Noorwegen tot Zuid-Afrika én natuurlijk in Nederland. Waterschap Rivierenland en Vislift BV organiseren aan de Linge bij Opheusden dé vismigratie-experience van Nederland, dus kom ook!

Wat is vismigratie?

Waterschap Rivierenland heeft afgelopen jaren alle stuwen in de hele rivier de Linge vismigreerbaar gemaakt. Op deze manier kunnen vissen ongehinderd, door bijvoorbeeld stuwen, wateren bereiken waar ze kunnen eten, schuilen en voortplanten. Hierbij wordt op de Linge gebruik gemaakt van een de innovatieve vispassage; de Vislift. Met de Vislift krijgen we nog beter zicht op vismigratie en wat er onder water gebeurt. Ook zien we verdwenen vissoorten zoals de barbeel na 20 jaar weer terugkomen in de Linge.

Praktische informatie

Kom op 21 mei tussen 09.00 en 14.00 uur naar de vismigratie-experience en dompel je onder in de wondere onderwaterwereld. U leert meer over vismigratie, de nieuwste technologie en het werk van het waterschap bij u in de buurt.

Waar: Lingestuw Opheusden ter hoogte van de Parallelweg 1 in Opheusden
Wanneer: 21 mei van 09.00 Tot 14.00
Voor wie: voor iedereen van jong tot oud

Meer informatie

www.blijevis.nl/wereld-vismigratie-dag/

www.vislift.nl