Waterschap Rivierenland en de Unie van Waterschappen zijn te vinden op het Democratiefestival op zaterdag 31 augustus. Daar kunnen de festivalgangers kennismaken met de oudste bestuurslaag van Nederland: de waterschappen.

Democratiegame

De waterschappen presenteren zich de 31e met allerlei activiteiten. Zo vertelt o.a. dijkgraaf Co Verdaas over zijn werk als ‘burgemeester’ van Waterschap Rivierenland en is er de mogelijkheid om de democratiegame te spelen. Verder zijn er waterschappers aanwezig die alle mogelijke vragen over de waterschappen kunnen beantwoorden.

Groot klimaatdebat

Naast de activiteiten van de waterschappen zijn er allerlei interessante dingen te doen op het festival. Doe mee aan het Grote Klimaatdebat met politici, hoor van voormalig minister Jacqueline Cramer wat we zelf kunnen doen om onze economie circulair te maken, of geniet van de Rock & Roll van Danny Vera.

Meer informatie

Het Democratiefestival wordt georganiseerd op het schiereilandje Veur-Lent, bij Nijmegen. De toegang is gratis, maar aanmelden is verplicht. Meer informatie is te vinden op democratiefestival.nu.