Samen met de gemeente Berg en Dal en inwoners pakken we wateroverlast en verdroging in de kern Breedeweg aan. Dit doen we met ongeveer 40 verschillende, grote en kleinere, maatregelen. Wilt u weten wat we waar gaan doen? Klik dan op onderstaande stroombanen.

Wat is een stroombaan?

De nummers en bijbehorende kleuren in de kaart staan voor een ‘stroombaan’. Stroombanen zijn natuurlijke dalen in het landschap. Deze staan normaal gesproken droog. Bij hevige neerslag stromen regenwater en modder vanaf de hellingen via deze dalen naar beneden. Dit kan wateroverlast veroorzaken in Breedeweg. Breedeweg heeft 7 stroombanen. 

Door regenwater zoveel mogelijk op de hellingen op te vangen en vast te houden stroomt het minder door naar beneden. Hierdoor vermindert de wateroverlast in het dorp.

 

Stroombaan 1

De werkzaamheden op en rond het pleintje aan de Wilgstraat, zowel in het landelijke gebied als bij plein Wilgstraat zelf zijn inmiddels afgerond en opgeleverd. De resultaten ziet u in onderstaande video. 

Stroombaan 2

In deze animatie ziet u de belangrijkste maatregelen in stroombaan 2. Alle benodigde gronden zijn inmiddels verworven. Momenteel lopen de diverse vergunningprocedures (ontgrondingsvergunning, omgevingsvergunning, projectplan Waterwet). Ook worden er nog een aantal onderzoeken uitgevoerd, bijvoorbeeld ecologisch-, archeologisch- en munitieonderzoek. Na ontvangst van de vergunningen gaan we starten met de uitvoering. Dit zal naar verwachting komend najaar zijn.

Stroombaan 6

Alle benodigde gronden voor Stroombaan 6 zijn inmiddels verkregen. Momenteel lopen de diverse vergunningprocedures (ontgrondingsvergunning, omgevingsvergunning, projectplan Waterwet). Ook worden er nog onderzoeken uitgevoerd, bijvoorbeeld een ecologisch, archeologisch en munitieonderzoek. Na ontvangst van de vergunningen gaan we starten met de uitvoering. Dit zal naar verwachting komend najaar zijn.

In deze animatie ziet u de belangrijkste maatregelen in stroombaan 6.

Nieuwsbrieven

We maken regelmatig een nieuwsbrief over de aanpak van wateroverlast in Breedeweg. Wilt u de nieuwsbrief ook ontvangen? Schrijft u zich dan in voor de nieuwsbriefwateroverlast Breedeweg.

Stroombaan 4, 5 en 7

De ontwerpplannen en maatregelen voor stroombaan 4, 5 en 7 vind je in onderstaande video.