Samen met de gemeente Berg en Dal en inwoners pakken we wateroverlast en verdroging in de kern Breedeweg aan. Dit doen we met ongeveer 40 verschillende, grote en kleinere, maatregelen. Wilt u weten wat we waar gaan doen? Klik dan op onderstaande stroombanen.

Wat is een stroombaan?

De nummers en bijbehorende kleuren in de kaart staan voor een ‘stroombaan’. Stroombanen zijn natuurlijke dalen in het landschap. Deze staan normaal gesproken droog. Bij hevige neerslag stromen regenwater en modder vanaf de hellingen via deze dalen naar beneden. Dit kan wateroverlast veroorzaken in Breedeweg. Breedeweg heeft 7 stroombanen. 

Door regenwater zoveel mogelijk op de hellingen op te vangen en vast te houden stroomt het minder door naar beneden. Hierdoor vermindert de wateroverlast in het dorp.

Stroombaan 1

In december 2021 gaan we aan de slag bij stroombaan 1. Wilt u zien wat we daar gaan doen? Kijk dan naar de animatie. De animatie laat enkele belangrijke maatregelen bij stroombaan 1 zien.

Maar we gaan nog veel meer doen tegen wateroverlast en verdroging in Breedeweg. Hierover informeren we de inwoners van Breedeweg in een latere fase.

Nieuwsbrieven

We maken regelmatig een nieuwsbrief over de aanpak van wateroverlast in Breedeweg. Wilt u de nieuwsbrief ook ontvangen? Schrijft u zich dan in voor de nieuwsbrief wateroverlast Breedeweg.