Het Waterleerpad is bedoeld voor leerlingen van de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Het combineert een voorbereidende les op school over de taken van het waterschap en de uit te voeren proeven met praktijkonderzoek en varen op het water. Leerlingen gaan met een koffer vol praktijkopdrachten in een raft het water op. Zo beleven zij het werk van ons waterschap. Leuk en leerzaam!

Inhoud

Raft

In dit praktische lesprogramma komen de vakken aardrijkskunde, biologie, natuur- en scheikunde samen. En is bedoeld voor scholieren van de onderbouw van VMBO/ HAVO en VWO. Het lesprogramma bestaat uit twee onderdelen:

  1. Een voorbereidende gastles over de werkzaamheden van het waterschap en uitleg over de proeven die in de excursie aan bod komen (tijdsduur 1 lesuur).
  2. De excursie waar het wateronderzoek plaatsvindt tijdens het Raften. Het onderzoek richt zich voornamelijk op waterkwaliteit (tijdsduur 2 uur).

Praktisch

Van de leerkracht verwachten we een actieve bijdrage. Er zijn geen kosten aan dit lesprogramma verbonden. Wel heeft het Waterschap een beperkt budget per jaar hiervoor beschikbaar gesteld. Dit betekent vol=vol.

Interesse?

Is jouw school geïnteresseerd in het Waterleerpad? Neem dan contact op met Ultimate Adventures. Zij verzorgen de les en de excursie voor Waterschap Rivierenland.

Lees overigens ook even eerst de voorwaarden.

Heeft u gevonden wat u zocht?