Een lespakket om middelbare scholieren aan het denken te zetten over de kwetsbaarheid van Nederland ten aanzien van wateroverlast. De lesmodule is door de KNAg (Koninklijk Nederlands Aardrijkskunde genootschap) speciaal ontwikkeld voor het rivierengebied en daarmee afgestemd op de eigen leefomgeving van de leerlingen.

Getekende weergave van een huis en een boom in een hoosbui

De lesmodule over wateroverlast is bedoeld voor de 2e klas havo/vwo. In zes lessen leren leerlingen over hoe hoosbuien ontstaan, en welke gebieden kwetsbaar zijn voor wateroverlast. Ook leren ze welke maatregelen de overheid kan nemen om de kans op wateroverlast te verkleinen, en welke maatregelen ze zelf zouden kunnen nemen. De lesmodule is toegespitst op het rivierengebied en bestaat uit 2 versies, één voor havo en één voor vwo. De lesmodule is verder opgesplitst in materiaal over het westelijk deel van het rivierengebied en het oostelijk deel van het rivierengebied.

Het lespakket is te downloaden via de homepage van Water op het schoolplein(externe link). Klik op Lesmodule over wateroverlast en vervolgens op het Rivierengebied.

Heeft u gevonden wat u zocht?