Op woensdag 15 maart 2023 waren de waterschapsverkiezingen(externe link), tegelijk met de Provinciale Statenverkiezingen. Alle stemmers: bedankt voor jullie komst!

Definitieve uitslag bekend

De definitieve uitslag van de waterschapsverkiezingen van 2023 is bekend. Een uitgebreide presentatie over de uitslag van de verkiezingen vindt u hier.

Op woensdag 29 maart om 15.00 uur worden de nieuwe bestuursleden tijdens de eerste vergadering van het algemeen bestuur in het waterschapskantoor in Tiel beëdigd.

Klik hier voor het volledige nieuwsbericht over de definitieve uitslag.

Proces verbaal van de zitting

Het proces verbaal van de zitting vindt u hier. Deze ligt ook ter inzage bij het hoofdkantoor van Waterschap Rivierenland, Blomboogerd 1 in Tiel.

De bijlagen bij dit proces verbaal vindt u hier.

Verslag controleprotocol Centraal Stembureau Waterschap Rivierenland

OSV tellingen verkiezingen Waterschap Rivierenland 2023

Hier vindt u het bestand met tellingen van de verkiezingen van Waterschap Rivierenland vanuit de ondersteunende software.

Marianne Kallen-Morren verkenner Waterschap Rivierenland

Inmiddels is Marianne Kallen-Morren aangewezen als verkenner voor Waterschap Rivierenland. Ze is op voorstel van de BBB benaderd als verkenner.

De verkenner gaat aan de slag om te komen tot een bestuursprogramma voor de komende vier jaar. Zij doet dat samen met de partijen die onlangs zijn gekozen in het algemeen bestuur van het waterschap.

Kallen-Morren is geen onbekende in het rivierengebied. Zo was zij onder andere eerder gedeputeerde van de provincie Utrecht en waarnemend burgemeester van de gemeentes Neerijnen en Geldermalsen.