Sterke dijken zijn in het rivierengebied erg belangrijk. Zodat het land niet overstroomt bij hoog water op de rivieren. Het waterschap doet er alles aan om de dijken in het rivierengebied in topconditie te houden. In het belang van de 1 miljoen mensen die in het rivierengebied wonen, werken en recreëren.

Wat als het toch misgaat...? als de dijken langs de rivieren toch doorbreken...

Daar gaat deze workshop over. In een crisissituatie is het van levensbelang dat besluiten worden genomen op basis van goede beeldvorming. In een gesimuleerde crisissituatie gaan de leerlingen aan de slag met communiceren, evacueren, routebepaling en opvangmogelijkheden. De leerlingen maken gebruik van actuele digitale kaarten en GIS. 

afbeelding waarop leerlingen aan de slag zijn in een crisisorganisatie

Deze workshop vindt plaats op het Geofort in Herwijnen.

Belangrijke informatie vóór aanmelding voor deze workshop

De kosten voor deze workshop zijn voor scholen uit het werkgebied van Waterschap Rivierenland voor rekening van het waterschap. Het waterschap heeft per jaar een beperkt budget hiervoor beschikbaar gesteld. Daarom geldt er per school een maximum van twee klassen per jaar. OP=OP ... dus wees er snel bij.  

Omdat Geofort deze workshop zelf ook aanbiedt, is het belangrijk dat scholen de (gratis) workshop aanvragen via het aanvraagformulier onderaan deze pagina. Na aanmelding neemt een medewerker van Geofort contact met u op voor het afstemmen van een datum voor de workshop. 

Bekijk ook eens de andere lesmodules op Geofort zoals 'Water..vriend of vijand?' Een lesmodule over water en waterveiligheid (www.geofort.nl/onderwijs(externe link))

AANVRAGEN WORKSHOP CRISISMANAGEMENT

Heeft u gevonden wat u zocht?