Door hoosbuien en hogere waterstanden in de rivieren krijgen we meer water te verwerken. Bij hevige regenval moeten we wateroverlast voorkomen. Daarnaast is in de Alblasserwaard sprake van bodemdaling en zijn veel boezemkades niet hoog en niet stevig genoeg. Structurele oplossingen hiervoor zijn vastgesteld in een visie voor 2050 op het watersysteem in de Alblasserwaard. Deze visie betekent een historische wijziging in het huidige watersysteem van de Overwaard en de Nederwaard. Een animatie laat zien wat we gaan doen en waarom: https://youtu.be/PZpf3SWiT-o(externe link)

Contactgegevens 

De contactpersoon voor de omgeving op het gebied van de watersysteemmaatregelen (nieuwe boezembemaling) is de omgevingsmanager Allard Koopal, tel. 06-27061821, en per e-mail: a.koopal@wsrl.nl. 

De contactpersoon voor de omgeving voor het project de bocht Giessen in Giessen-Oudekerk is de omgevingsmanager Richard van Doorn, tel. 06-18300345 en per e-mail: r.van.doorn@wsrl.nl.

De omgevingsmanager op het gebied van de kadeversterkingen is de omgevingsmanager Ingrid Driessen, tel. 06-42524946 en per e-mail: i.driessen@wsrl.nl. 

U kunt ook contact met ons opnemen via: A5H@wsrl.nl 

Heeft u gevonden wat u zocht?