U wilt weten of u een vergunning van het waterschap nodig heeft. Dan maakt u hier een goede start. U vindt op deze pagina een knop naar het Omgevingsloket. Dé plek waar u kunt checken of u een vergunning nodig heeft. U kunt in het Omgevingsloket ook een vergunning aanvragen of een melding doen. Wilt u meer weten over de regels die gelden? Ook dan bent u op de goede plek.

OMGEVINGSLOKET

Hoe vindt u onze regels ?

Wilt u iets (laten) doen in de buurt van water, grondwater, weg of een dijk? Dan gelden de regels van het waterschap. Deze regels staan in onze Waterschapsverordening. Wilt u weten of u een melding moet maken? Of hoe u een vergunning aanvraagt? Kijk bij een van de activiteiten hieronder. U kunt ook de zoekbalk rechtsboven op de pagina gebruiken. 

Activiteiten in en bij wegen

Voor werkzaamheden op of langs wegen in beheer van Waterschap Rivierenland moet u vooraf contact opnemen met het waterschap. Dit om de tijdelijke verkeersmaatregelen conform CROW 96B af te stemmen. U kunt hiervoor een email sturen naar ingravingen@wsrl.nl (vermeld hierbij het zaaknummer). U kunt ook bellen naar 0344-649090 en vragen naar de toezichthouder wegen.

Activiteiten in en bij vaarwegen

Water onttrekken

Water uit de grond of uit de sloot halen voor bijvoorbeeld sproeien of droogleggen.

Kosten (leges) 

Vraagt u een vergunning  aan? Dan betaalt u kosten (leges) als wij uw aanvraag voor een vergunning in behandeling nemen. Ook als wij de vergunning weigeren of als u uw aanvraag intrekt, moet u altijd leges voor het in behandeling nemen van uw aanvraag betalen. Op de pagina 'kosten voor het aanvragen van een vergunning' vindt u meer informatie over deze kosten (leges). 
Een melding is gratis.

KOSTEN

Verleende vergunningen en ontheffingen

Wij publiceren de verleende vergunningen en ontheffingen in het waterschapsblad. Hoe u bezwaar kunt maken tegen een verleende ontheffing of vergunning, leest u op de pagina 'bezwaar tegen een besluit.  

WATERSCHAPSBLAD

Omgevingswet

De Omgevingswet is ingegaan. Als inwoner of ondernemer merkt u weinig van deze nieuwe wet. Maar als u een vergunning aanvraagt of een melding doet, doet u dat in het nieuwe Omgevingsloket.

Het nieuwe Omgevingsloket is natuurlijk nieuw voor iedereen. Onderstaand vind je een video met een uitleg hoe het werkt om een vergunning aan te vragen.

OMGEVINGSWET

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Stuur dan een e-mail naar de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving (vergunningen@wsrl.nl).

Disclaimer

De basis voor de tekst op de webpagina is de tekst van de Waterschapsverordening. Is de tekst op deze webpagina anders dan de tekst van de Waterschapsverordening? Dan geldt de tekst van de Waterschapsverordening.

WATERSCHAPSVERORDENING

Heeft u gevonden wat u zocht?