Wat is er te doen?

Het hele jaar 2023 vieren we ons jubileum met acties en evenementen. Bekijk hier wat er te doen is. Dit programma wordt aangevuld.

Week van Ons Water 

29 april t/m 14 mei

Ook in het rivierengebied is veilig, schoon en voldoende water niet vanzelfsprekend. Water vasthouden, schoon maken en ons ertegen beschermen, het blijft ons werk. In de Week van Ons Water start onze speciale fotowedstrijd WaterPracht: tot 21 mei kun jij jouw mooiste foto insturen uit het rivierengebied.

TV-serie 'Langs de Hollandse Waterlinies'

Vanaf 12 augustus

Dit najaar is een nieuwe serie over de Hollandse Waterlinies te zien op de regionale omroepen in het gebied: Omroepen NH en RTV Utrecht bijten het spits af, later deze winter ook bij Omroep Gelderland en Omroep Brabant. In de 12-delige serie gaat de kijker mee dwárs door het gebied van de Hollandse Waterlinies. Een serie vol geschiedenis, innovatie, cultuur en genieten van de natuur! Met een kijkje bij natuurforten, indrukwekkende waterwerken en van culturele hotspots naar inundatievelden. Waterschap Rivierenland werkt nog altijd met veel onderdelen van de waterlinies.

Open Monumentendag

9 september

Op Open Monumentendag stellen we zo veel mogelijk monumenten van het waterschap open. Zoals het Hollands Duits gemaal in Nijmegen en het Waardhuis in Kinderdijk. Maar ook andere en heel speciale monumenten. Bekijk hier welke bijzondere objecten hun deuren openen op zaterdag 9 september.

Dag van de Duurzaamheid

14 oktober

In het weekend na de Dag van de Duurzaamheid stellen we enkele bijzondere locaties open voor het publiek. Plekken waar je gewoonlijk alleen komt als waterschapper.