750 jaar Waterschap Rivierenland: een mooi moment om bij stil te staan. En om vast te leggen. We dagen je uit om ons Rivierenland in te gaan en een foto te maken met als onderwerp ‘WaterPracht’. Hoe zie jij het prachtige van water terug wanneer je buiten om je heen kijkt? Maak die foto en doe mee aan onze fotowedstrijd. Inschrijving is inmiddels gesloten.

Dit jaar is het 750 jaar geleden dat het eerste waterschapsbestuur in het rivierengebied ontstond. Graaf Floris V van Holland regelde dat. In de eeuwen die volgen komen er dijken, dammen, stuwen en gemalen om het water te beheersen. En, we merken het allemaal, water blijft uitdagingen bieden: extreme regen, periodes van droogte, kwaliteit van water. Was het vroeger de strijd tegen het water. Nu is dat een strijd òm het water.

Thema fotowedstrijd

Water is dus van alle tijden. Dat zie je terug in ons prachtige landschap. 750 jaar Waterschap Rivierenland is een mooi moment om daar even bij stil te staan. En om dat vast te leggen. We dagen je dan ook uit om het gebied in te gaan en een foto te maken met als onderwerp ‘WaterPracht’. Hoe zie jij dit terug wanneer je buiten om je heen kijkt? Maak die foto en doe mee aan onze fotowedstrijd. Lees in de voorwaarden waar de foto verder aan moet voldoen. Upload je foto vóór 21 mei 2023; Inschrijving is inmiddels gesloten.

Update: de uitslag volgt in de loop van de zomer 2023

Helaas vraagt het verwerken en jureren van de vele inzendingen meer tijd dan verwacht. De vakantieperiode is nu een beperkende factor.
We verwachten in de loop van de zomer de uitslagen te kunnen delen. Onze excuses voor de vertraging.

Leuke prijzen

Een onafhankelijke jury zal de inzendingen beoordelen, bestaande uit de onze vier 'grafen': drie vaste fotografen van ons waterschap, voorgezeten door onze dijkgraaf. Daarbij kijken ze naar twee categorieën deelnemers: jeugd tot 18 en volwassenen. De winnaar van elke categorie krijgt persoonlijk bericht. Ook maken we de winnaars bekend door hun foto’s te delen via onze kanalen en tonen we andere mooie inzendingen. De winnaars ontvangen hun foto uitvergroot op plexiglas. Onder de overige deelnemers verloten we 10 cadeaupakketjes met o.a. een fotocadeaubon van €25,-.