In 2020 is het 25 jaar geleden dat het rivierwater hoog tegen de dijken stond. Van Maastricht tot Kampen en van Lobith tot Rotterdam. In het rivierengebied en in Limburg was de dreiging zo groot dat mensen huis en haard moesten verlaten. Hoogwater is niet te onderschatten. Met #hohohoogwater staat Waterschap Rivierenland stil bij het hoogwater van 1995, bij de ingrijpende veranderingen sindsdien en bij de toekomst.

 • #mijndijk

  Laat zien dat je waterveiligheid belangrijk vindt. Maak een selfie met jouw dijk en post deze op vrijdag 31 januari met #mijndijk #hohohoogwater op Instagram of Twitter!
   
  Op deze kaart staan alle rivierdijken van Waterschap Rivierenland. Weet jij welke jou beschermt? Zie onderstaande kaart of kijk op Risicokaart.nl.

 • Waterschappers over 1995 en nu

  Zij bleven achter toen iedereen evacueerde. Wat deden en dachten de waterschappers van toen? En hoe beïnvloedt 1995 nog altijd hun werk? Tien collega's vertellen.

 • Sterke dijken

  Het veranderende klimaat en nieuwe inzichten stellen nieuwe eisen aan onze veiligheid in de toekomst. Vele dijkwerkers zetten zich daarom dagelijks met passie en trots in omdijken te verstevigen. Samen zorgen we voor sterke dijken.

 • Wat gebeurt er in mijn buurt?

  Mensen staan stil bij het hoogwater en de evacuaties van 1995. Met exposities, bijeenkomsten of educatie. Wat gebeurt er in jouw buurt?

 • Hoogwater in beeld

  Hoogwater op de rivier, gevolgd door storm op zee. Het leverde geweldige beelden op. Die het belang van sterke dijken benadrukken. Onze fotografen gingen het gebied in, van Nijmegen tot de Drechtsteden.

 • Hoogwaterjournaal en dagboeken

   
  Bekijk alle video's op Youtube.