Op zaterdag 14 oktober houdt Waterschap Rivierenland Open Dag in het hoofdkantoor in Tiel en op de zuiveringen in Sleeuwijk en Arnhem-Zuid. Een uniek kijkje achter de schermen met rondleidingen en demonstraties, hapjes en drankjes, en activiteiten voor het hele gezin. Tussen 11.00 en 16.00 uur ben je van harte welkom!

Leuk en leerzaam

Voor kinderen is van alles te doen, zoals spelen en ontdekken met water. Op alle locaties zie je het werk van de muskusrattenvangens. Met quads, kano’s en boten, met klemmen en slimme vangkooien. Je leert over muskusratten, bevers en andere dieren in het water. Je ziet ook hoe we dijken en sloten onderhouden, met trekkers en maaiboten, vrachtwagens en kranen. Collega's laten hun werk zien en geven uitleg. Er zijn bijzondere acts over water. Benieuwd naar een baan in het waterwerk? Kom kennismaken!

Sleeuwijk: water zuiveren met energie uit slib

Op de afvalwaterzuivering in Sleeuwijk kun je zien hoe we water zuiveren en hoe we daarvoor onze eigen energie opwekken uit slib en met zonnepanelen. Kom bekijken hoe onze collega's werken in de regio's Altena, Bommelerwaard en Alblasserwaard. De zuivering aan de Robijnsweg is zelden open voor publiek.

Tiel: activiteiten en uitleg in hoofdkantoor

In Tiel ben je van harte welkom om een kijkje te nemen in het bekende rode hoofdkantoor bij de A15. Net als op andere locaties zie je hier ons werk en ons materieel. Vanuit Tiel sturen we stuwen, gemalen en zuiveringen aan, er zijn rondleidingen door de Centrale Regiekamer en ons Crisiscentrum. Er is informatie over de dijkversterking Stad Tiel. in de bestuurszaal zijn lezingen over de rijke geschiedenis van het jubilerende waterschap.

Arnhem-Zuid: water, dijken en zuiveren in de Betuwe

Wie bij Arnhem wel eens met de trein de Nederrijn oversteekt, kent ze wel: de enorme bassins met graffiti op de afvalwaterzuivering in Arnhem-Zuid. Tijdens de Open Dag kun je ze van dichtbij bekijken. Je ziet hoe we het rioolwater uit de wijde omgeving zuiveren. Daarvoor wekken we zelf energie op met zonnepanelen. Bekijk het werk van muskusrattenvangers, beheerders van dijken en weteringen in de Betuwe. Onze handhavers geven demonstraties met drones. De zuivering aan de Drielsedijk is zelden open voor publiek.

Jubileum 750 jaar

Waterschap Rivierenland houdt Open Dag omdat we jarig zijn. In 1273 startte graaf Floris V het eerste waterschapsbestuur in het rivierengebied. 750 jaar later staan we stil bij onze rijke ervaring en vooral hoe we die inzetten voor de toekomst. Ons werk aan sterke dijken, schoon en voldoende water gaat door.

  • Van 11.00 – 16.00 uur
  • Hoofdkantoor Tiel (De Blomboogerd 1)
  • Zuivering Sleeuwijk (Robijnsweg 15)
  • Zuivering Arnhem-Zuid (Drielsedijk 25)