Home

Nieuws

  • Open Dag zaterdag 14 oktober: uniek kijkje op drie locaties

    Hoe versterk je een dijk? Hoe maak je rioolwater schoon? Hoe vang je een muskusrat? En hoe kan het dat Waterschap Rivierenland al 750 jaar bestaat? Op zaterdag 14 oktober is het allemaal te beleven bij de Open Dag van het waterschap in het hoofdkantoor in Tiel en op de zuiveringen in Sleeuwijk en Arnhem-Zuid.

  • Informatiebijeenkomst over integraal gebiedsplan Hardinxveld-Giessendam

    Voor de directe omgeving organiseren de samenwerkende partijen een informatiebijeenkomst in De Parel op donderdag 12 oktober vanaf 19.30 uur. De bijeenkomst staat in het teken van de gebiedsontwikkeling waarbij het nieuwe boezemkanaal wordt aangelegd in combinatie met een zonneveld en natuurontwikkeling.

  • Hoe staat het nu met de Omgevingswet?

    Vanaf 1 januari 2024 gaat de Omgevingswet in. Wilt u iets veranderen in uw omgeving? Dan krijgt u met deze nieuwe Omgevingswet te maken. De Omgevingswet bevat de regels voor wonen, ruimte, wegen, milieu en water van de waterschappen, de provincies en gemeenten. Dit moet het voor u makkelijker maken als u iets in uw omgeving wilt veranderen.

750 jaar waterschap

In 2023 vieren we 750 jaar waterschap. 1273 startte graaf Floris V het eerste waterschapsbestuur in het rivierengebied. 750 jaar later staan we stil bij onze rijke ervaring en vooral hoe we die inzetten voor de toekomst. Lees meer over alle acties op de webpagina 750 jaar waterschap.

Oude kaart van het rivierengebied